2010. március 15., hétfő

Nem érdemeljük a világosságot...

Amióta beköltöztünk jelenlegi lakásunkba, mindegyik helyiségben kiégett legalább egyszer az égő. Kivéve az előszobát. Mert ott már elejétől fogva nem volt világításunk. Ott néha meg-megvillan a villanykörte, de két másodperctől több világítást sosem élvezhettünk tőle. Azért szerencsére nem kell sötétben kínlódnunk kabátunk begombolásával, mert a kamara villódzó fényének köszönhetően (mely előrejelzi azt a rohanó léptekkel közeledő pillanatot, amikor megint ki fog sülni ott is az égőnk) nem kell elindulnunk felemás cipőben a városba.
Külön meg kell említsem a konyhai helyzetünket is. Felettébb szerencsés vagyok magasságom miatt, mert amit én kisebb nyújtózással elérek, azt az alacsonyabb lakótársaim csak székre állva tudják megtenni: felkapcsolni a világítást. Ugyanis a neon csak előzetes megérintés után hajlandó működésbe lépni. Nem megkopogtatásra, nem ütögetésre, és nem is csavarásra van szüksége. Csak egy érintésre... Tehát a forgatókönyv: Székre fel! Érintés! És lám, van világosság. 
És még merje valaki azt mondani, hogy neki nincs szüksége gyengédségre, mikor egy egyszerű neon is kiköveteli ezt tőlünk, naponta akár többször is, ha épp sötétedés után akad valamilyen tennivalónk a konyhában. 

Sőt, mi több, meg is tud sértődni ám! Ezt úgy juttatta tudomásomra, hogy egyszer nemes egyszerűséggel majdnem a fejembe zuhant. Foglalatostól. Olyan jó kis kommunista, masszív foglalatról van szó. De csak azért nem ment át nekrológba a blogom, mert egy szál feltartotta a neont attól, hogy gyilkosommá váljon. Vagy csak jól összetörje a fejem. Vagy csak jól megijesszen. Vagy csak jól összetörje a macis poharunkat...

Na de miért is buggyant ki belőlem ez a bejegyzés? Nem sok fantázia kell hozzá. Megint kiégett egy égő. Most az egyetlen szobánkban, úgyhogy épp tangófényben pötyögtetem feldúlt idegállapotom gondolatait, melyek akkor születtek meg fejemben,  mikor kimerítő eszmefuttatást tartottam magamnak arról, hogy vajon miért indítottak bosszúhadjáratot ellenünk az égők? Nem tudom, hogy van-e értelme tovább gondolkozzak, vagy egyszerűen szereljek fel egy ilyet magunknak:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Opera, the fastest and most secure web browser