2013. január 15., kedd

Welcome to the greatest show

Nyomott hangulatomon még a kávé sem segít. Hozzászoktam már talán a késői órában bevitt koffeinadaghoz? Szinte hallom a szervezetem gúnyos kuncogását, miközben a fekete ital élénkítő hatását várom.

Mondhatni minden szökőévben találkozunk egyszer. Na jó, nem épp ilyen szomorú a helyzet, de tényleg ritkán sikerül összefussunk. Ma este végül legyőztük a sorsot és beültünk egy színvonalasabb kávézóba. Beszélgetni.

Keserédes volt az emlékeket felidézni, miközben nagy rajongással nyalogattam a mentás kávémat. A túl vékonyra vágott, és emiatt túl ropogósra sikerült sültkrumpli története, s hogy ebből következően két napig nehezen ment a beszéd, vagy a mára legendássá vált iskolába zárás az akkor durvának hitt kihágás miatt széles mosolyt húzott az arcunkra. Mai napig lenyűgöz a régi leleményességünk, ahogy mindig új módszerrel tudtuk szívatni a számunkra nem szimpatikus emberkéket.

Aztán személyesebb témák is előkerültek. Véges volt az együtt töltött múltidő, ezért a beszélgetés lassan átterelődött a jelenre. Valamilyen szintű bizalom szükséges ahhoz, hogy belátást engedj valakinek a külső imidzsed alá. A színfalak mögé szóló meghívót csak kevés személynek osztja ki az ember. Egy erős, céltudatos és ezzel rendkívül polarizáló személyiségű ember is sokszor vágyik egy tiszta lappal kezdésre. Milyen jó is lenne az ennyi tapasztalattól szilárdan tartó kézbe fogni a ceruzát és nekilátni megrajzolni erre a tiszta lapra az élet remekművét.

Mosolyogtam. És a legtöbbet adtam, amit adhattam: figyelmesen hallgattam. Közben újból és újból egyik kedvenc zeneszámom dallama sejlett fel bennem. Magyar fordítása arculköpése az eredetinek, de több, mint amennyit most ki tudnék facsarni magamból.



Isten hozott a legnagyobb show-ban.
A világ legnagyobb show-jában,
amilyet még sosem láttál.
Hadd, hogy kibontakozzon a tündérmese.

Mi rejlik a füst és az üveg mögött?
Kifestett arcok, mindenki maszkot visel.
Eladod nekik a lelked?
Kint fognak hagyni a hidegben.

Minden olyan, mint a kék ég?
Vidámság és játék, míg el nem buksz.
Aztán magadra maradsz, teljesen egyedül.

Egy hullócsillagon repülsz,
Mosollyal az arcodon,
De a ragyogás hamar eltűnik.
S teljesen magadra hagynak,
Majd tűnődsz, vajon hová tűnt mindenki?

Kimerítettek, meggyűlöltek.
Ki lesz veled, miután kialszanak a fények?
Bezártak, eltaszítottak,
Mosolyogni erőltetnek, mikor szomorú szeretnél lenni.

Mindig meghajolni,
Mindig szórakoztatni a közönséget,
Mindig új utat törni,
Mindig eljátszani a bohócot.
Ki fog kiállni értem?
Ki fog velem maradni
Miután kialszanak a fények?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Opera, the fastest and most secure web browser