2011. szeptember 9., péntek

'Mai' második

Büntetőjogi eljárásból vizsgáztam ma. Tudom, hogy már jóval elhagytam az éjfélt, de míg le nem fekszem, nekem még mindig „ma” van, „holnap” csak a felébredés után kezdődik számomra…
Szerencsére a megvalósíthatatlansága miatt még nem vesztette hitelét az az álmom, hogy jogász legyek, kvázi még mindig egy távoli, el nem érhető célként lebeg előttem.

Tíz ujjal gyűröm homlokomon a bőrt, mégsem sikerül rájönnöm, hogyan rövidül meg az egyetemi év hosszúsága, - rögtön, miután belekezdek. Mielőtt még elindulnék benne, egy végeláthatatlan kalandnak látom, de ahogy ráteszem a lábam az útjára, már érzem is a kijárata felől a huzatot. Nyomasztó néha, amikor a vizsgalapról fejem üres kongása visszahangzik felém. Egy-egy javítókulcsot átnézve megközelítésemet a jogesetnek legalább olyan elfogadhatatlannak találom, mint a Mona Lisára egy jó nagy pödört bajusz festését.

Ilyen, és ehhez hasonló perverz gondolatok keringenek a fejemben, itt, az utolsó vizsga előtti kimerült idegállapotomban. De vége lesz ennek is szombaton, ezért nem is szaporítom tovább a szót róla, inkább lezárom ezt a részt egy olyan szép szóval, mint a csokitorta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Opera, the fastest and most secure web browser